★ L'enciclopedia libera. Lo sapevi che? pagina 190

                                               

Pèire Bec

Pèire Bèc al è stai un poeta e linguista Occitan. Nassü a Paris, al à passú la infantezza a Comenge, e ilò al apreent lOccitan. Al è stú deportú in Germania dal 1943 al 1945, int al torná indröö, al studia a Paris, e sal dotura ilò int al 1959. A ...

                                               

Barba Scrooge

Barba Scrooge u Scrooge McDuck al è un caràtar fizziunaal Scuzzees creaa pal Carl Barks, parüü par la prüma völta in Dell Comics Four Color Comics #178 Christmas on Bear Mountain in Dicembru 1947. Sura i décad, ul Scrooge al è emergjüü dal vess g ...

                                               

Bassan

Bassan el pöl vìga chèsti significàcc: Bassan, en bresà: Basà: nom uficiàl: Bassano Bresciano cümü de la Pruvìncia de Brèsa. Bassan, lè n cümü del Dipartiment de lHérault, en Francia.

                                               

Gazàne

Gazàne el pöl vìga chèsti significàcc: Gazàne lè el nòm de divèrse frasiù e località de la Pruvìncia de Brèsa: Gazàne de Breó. Gazàne de Prezéi. Gazàne de Sülsà. Gazàne de Roè Olsà.

                                               

Brione

Brione el pöl vìga chèsti significàcc: Brione, cümü del distrèt de Locarno, ndèla Svìsera Italiàna. Brione, nòm uficiàl del cümü de Breó, en Pruvìncia de Brèsa. Brione sopra Minusio, cümü del distrèt de Locarno, ndèla Svìsera Italiàna. Brione, cü ...

                                               

San Gal

San Gal el pöl vìga chèsti significàcc: La cità svìsera de San Gal, capitàl del cantù omònim. El distrèt eleturàl de San Gal, südiviziù aministratìva del cantù de San Gal. El Canton San Gal, giü dei 28 cantù de la Svìsera. San Gal, frasiù del cüm ...

                                               

Magn

Magn el pöl vìga chèsti significàcc: Magn, frasiù del cümü de Böegn, en Val Trompia, Pruvìncia de Brèsa. Magn, frasiù del cümü de Gardù, en Val Trompia, Pruvìncia de Brèsa.

                                               

Castegnaa

Castegnaa l pö avègh i significaa chi de suta: Castegnaa bressan: Castegnàt, italian: Castegnato, comun de la Provincia de Bressa. Castegnaa italian: Castegnate, frazion del comun varesòtt de Castellanza.

                                               

Pescars

Pescars el pöl vìga chèsti significàcc: Ghè du paizì en Val Camònega che l stès nòm: Pescars, sóta el cümü de Co de Put. Pescars, sóta el cümü de Bré.

                                               

Sém

Sém el pöl vìga chèsti significàcc: Sém, nom uficiàl: Cimmo frasiù del cümü de Taèrnole, en Val Trompia, Pruvìncia de Brèsa. Sém, nom uficiàl: Cemmo frasiù del cümü de Co de Put, en Val Camònega, Pruvìncia de Brèsa.

                                               

Andy Warhol

Andy Warhol a lè stàcc ü pitùr mericà e fundadùr de la pop-art. Ol sò nòm de batès léra Andrew Warhola, nasìt a Pittsburgh, Pennsylvania, USA, da di migracc sluacc. Là stödiàt art de la reclàm al CIT Carnegie Institute of Technology, che adès al ...

                                               

Genoa

                                               

1454

La cumenza la guera di dò rös in la Gran Bretagna. La Guinea la passa al cuntrol del Portugal a causa de una bula papala che la permet el cumerz de sciav da quest paes.

                                               

MO

MO l pö avègh i significaa chi de suta: MO - sigla de Oscillazion Mediterranea, de la lengua inglesa Mediternean Oscillazion. Mö - Frazion del comun italian de Édol.

                                               

Binsàch

Binsàch el pöl vìga chèsti significàcc: Binsach, frasiù del cümü de Cesan Maderno, Pruvìncia de Monza e Brianza. Binsach, frasiù del cümü de Gnùzen, Pruvìncia de Brèsa.

                                               

Binzago

Binzago el pöl vìga chèsti significàcc: Binzago en lombàrt orientàl: Bensàch, frasiù del cümü de Gnùzen, en Pruvincia de Brèsa. Binzago in lombard ocidental: Binzagh, frazion del comun de Cesan Maderno, in de la Provincia de Monza e Brianza.

                                               

Ruch

Ruch el pöl vìga chèsti significàcc: Ruch, frasiù de Cùrten, en Val Camònega, pruvìncia de Brèsa. Ruch, frasiù de Gösàch, en Franciacürta, pruvìncia de Brèsa.

                                               

Iseo

Iseo el pöl vìga chèsti significàcc: Lago dIseo, nòm uficiàl en italià del Lach dIzé. Iseo, nòm uficiàl del cümü de Izé, n pruvìncia de Brèsa. I.S.E.O., scöla estìva de stüde econòmich, fondàda de Franco Modigliani. Iseo, ex cümü del Canton Ticin ...

                                               

Lodrin

Lodrin el pöl vìga chèsti significàcc: Lodrin, cümü del distrèt de Riviera, endèl Cantù Ticino. Lodrin, en bresà Ludrì, cümü de la Val Trompia, en Pruvìncia de Brèsa.

                                               

Lodrino

Lodrino el pöl vìga chèsti significàcc: Lodrino, en bresà Ludrì, cümü de la Val Trompia, en Pruvìncia de Brèsa. Lodrino cümü del distrèt de Riviera, endèl Cantù Ticino.

                                               

Ombrià

Ombrià a l pöl ìga chès-ce significàcc: Ombrià Ombriano, frasiù del cümü de Marmintì, endèla Pruvìncia de Brèsa. Ombrià Ombriano, quartér de la sità de Crèma.

                                               

Ambra (raza)

L’ ambra l’è la raza fòsile che la é fò da i piante, sura de töt pighér, àes, pì, ma ach serès, ecc e che col tèp, a belazì a belazì, lè dientada düra. L’ambra l’è trasparènta e la gh’à ü culùr che l’ và dal zalt, al rós, al marù de spès la gh’à ...

                                               

221

LEliugabal el divorzia de la sua segunda miee, lAquilia Severa, per spusà lAnia Faustina, de la qual lha faa mazà el marì, Pumponi Bass. Tentativ falii de un tal Seleuch de üsürpà el tron ruman. LEliugabal el divorzia de lAnia Faustina per spusà ...

                                               

Peschiera

Peschiera a l pöl ìga chès-ce significàcc: Peschiera fuchsiaefolia, pianta de la famèa di Euphorbiaceae. Peschiera, vascù per fàga crès i pès. Peschiera Borromeo, cümü de la pruvìncia de Milà. Peschiera del Garda, cümü de la pruvìncia de Verùna. ...

                                               

Mon

                                               

Loveno

Loveno el pöl vìga chèsti significàcc: Loveno-Grumello en lombàrt orientàl: Loé, frasiù del cümü de Paìsch Loé, en pruvìncia de Brèsa. Loveno en Laghee: Luee, fraziun del cumün de Menas, in de la Pruvincia de Com.

                                               

San Gioàn

San Gioàn el pöl vìga chèsti significàcc: San Gioàn, evangelista e sant de la Céza Catòlica. San Gioàn, frasiù del cümü de Polàen, en Pruvìncia de Brèsa.

                                               

Quinzan

Quinzan l pö avègh i significaa chi de suta: Quinzan, frazion del comun varesòtt de Sumiragh. Quinzan bressan: Quinsà, comun de la Provincia de Bressa. Quinzan verones: Chinzàn, frazion de la città de Verona.

                                               

Bren

Bren el pöl vìga chèsti significàcc: Bren, cümü fransés de la regiù Rhône-Alpes, endèla Frància meridiunàla. Bren, frasiù del cümü ticinés de lAlt Malcanton, endel distrèt de Lugano, Svìsera. Vàrda apò: Bré.

                                               

Roure

                                               

Samone

                                               

Vich

Vich el pöl vìga chèsti significàcc: Vich, nòm uficiàl: Vigo Rendena cümü de la Pruvìncia de Trent, en Itàlia. Vich, cümü del Canton Vaud, en Svìsera. Vich de Fascia, nòm uficiàl: Vigo di Fassa cümü de la Pruvìncia de Trent, en Itàlia.

                                               

Arre

Arre el pöl vìga chèsti significàcc: Arre, lè n cümü del Dipartiment del Gard, en Francia. Arre, lè n cümü de la Pruvìncia de Pàdova, en Vèneto, Itàlia.

                                               

Melón

Melón el pöl vìga chèsti significàcc: Melón, comun de la Provincia de Ourense, en Galizia. Melón, pianta de la fameia Cucurbitaceae, che la da on frut ben cognossuu che ghha el stess nomm.

                                               

Nicosia

                                               

Bard

                                               

Ram

Ram el pöl vìga chèsti significàcc: RAM, memoria del computer. Ram, part de la pianta, ciamàda apò a bròch. Ram, elemènt chìmich con caraterìstiche de metal.

                                               

Peglio

Peglio el pöl vìga chèsti significàcc: Peglio, nòm uficiàl del cümü de Pej, en Pruvincia de Com. Peglio, cümü de la pruvincia de Pesaro e Urbino, endèle Marche.

                                               

Augusta

                                               

Cham

Cham el pöl vìga chèsti significàcc: Circondàre de Cham, circondàre Landkreis bavarés del distret de lAlt Palatinato Oberpfalz. Cham, cümü del Canton Zug, en Svìsera. Cham, cità todesca, capolöch del circondàre omònim, del stat federàl de la Baviera.

                                               

Vaj

                                               

Pagnan

                                               

Various Production

Various o Various Production a lè un grüp de düü müsicista ingles de müsega dubstep chel sè furmaa in del 2003. El sò prim disch The World is Gone lhann püblicaa in del 2006 per la cà discugrafiga XL Recordings.

                                               

San Vittor

San Vittor l pö avègh i significaa chi de suta: San Vittor, nomm de on poo de sant. San Vittor I, papa. San Vittor martir. San Vittor de Calcedonia. E tant alter. San Vittor el Negher. San Vittor San Vittore Olona, comun de la Provincia de Milan. ...

                                               

Pianell

Pianell l pö avègh i significaa chi de suta: Pianell Pianello Val Tidone, comun de la Provincia de Piasenza. Pianell Pianello, frazion de Caj. Pianell Pianello del Lario, comun de la Provincia de Còmm. Pianell cors: U Pianellu, italian: Pianello, ...

                                               

Bernaa

Bernaa l pö avègh i significaa chi de suta: Bernaa, comun de la Provincia de Milan. Bernaa, frazion del comun varesott de Casal Litta. Bernaa, frazion del comun brianzoeu de Arcor. Bernaa, frazion del comun comasch de Casnaa e Bernaa.

                                               

Ravella

                                               

Gont

                                               

San Grigoeu

                                               

Somain

Somain l pö avègh i significaa chi de suta: Somain Somaino, frazzion de Olgiaa. Somain Somaino, frazion de Moltras. Somain Somaino, frazion de Posciav.

Dizionario

Traduzione
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →