★ L'enciclopedia libera. Lo sapevi che? pagina 33

                                               

Saint-Jean-le-Vieux

Saint-Jean-le-Vieux el pöl vìga chèsti significàcc: Saint-Jean-le-Vieux, lè n cümü del Dipartiment de lIsère, en Francia. Saint-Jean-le-Vieux, lè n cümü del Dipartiment de lAin, en Francia. Saint-Jean-le-Vieux, lè n cümü del Dipartiment dei Pyrén ...

                                               

Bages

Bages el pöl vìga chèsti significàcc: Bages, lè n cümü del Dipartiment dei Pyrénées-Orientales, en Francia. Bages, lè n cümü del Dipartiment de lAude, en Francia.

                                               

La Bastide

La Bastide el pöl vìga chèsti significàcc: La Bastide, lè n cümü del Dipartiment dei Pyrénées-Orientales, en Francia. La Bastide, lè n cümü del Dipartiment de Var, en Francia.

                                               

Quadrilàter

Quadrilàter a l pöl ìga chès-ce significàcc: Quadrilàter de la móda a Milà. Quadrilàter, sistéma de fortèse asbürghiche del Règn Lumbàrt Èneto. Quadrilàter, polìgon de quàter lati.

                                               

Sognando Cracovia

Sognando Cracovia a lè on singol del cantautor talian Immanuel Casto, el quart estraa da lalbum in studio sett Freak & Chic e publicaa el 15 de settember 2014.

                                               

519

                                               

Regen

Regen el pöl vìga chèsti significàcc: Regen, fiöm de la Baviera, aflüènt del Danùbio. Regen, cità todesca del stat federal de la Baviera. Circundari de Regen, circondàre de la Basa Baviera.

                                               

Reichenau

Reichenau el pöl vìga chèsti significàcc: Reichenau, frasiù del cümü de Tamins endel cantù dei Grigioni, en Svìsera, sitüàt la conflüènsa del Reno Anteriur col Reno Posteriur. Reichenau, cümü del Land del Baden-Württemberg, sitüàt sö la spónda to ...

                                               

Karbach

Karbach el pöl vìga chèsti significàcc: Karbach, cümü todèsch del circondàre de Main-Spessart, Baviera. Karbach, cümü todèsch del circondàre de Rhein-Hunsrück, Renània-Palatinàto.

                                               

Hof

Hof el pöl vìga chèsti significàcc: Hof, cità extracircondariàl de la Baviera. Hof, cümü todèsch del circondàre de Westwaldkreis, Renània-Palatinàto. Circondàre rüràl de Hof, Baviera. Hof bei Salzburg, cümü autrìaco del distrèt de Salzburg Land, ...

                                               

Port

Port el pöl vìga chèsti significàcc: Port, cümü fransés del dipartiment de lAin, regiù Rhône-Alpes. Port, cümü svìser del Cantù de Berna. Port, strütüra per ricéver le naf.

                                               

Giez

Giez el pöl vìga chèsti significàcc: Giez cümü svìser del Canton Vaud. Giez cümü fransés del dipartiment de lAlta Savòia, regiù Rhône-Alpes, endèla Frància sud-orientàla.

                                               

Rohr

Rohr el pöl vìga chèsti significàcc: en Svìsera: Rohr cümü del Canton Soleta. Rohr ex-cümü e adès frasiù de la cità de Aarau, endel Canton Argovia. en Germània: Rohr, cümü del circondàre de Roth, Baviera. Rohr in Niederbayern, cümü del circondàre ...

                                               

16

El comandant roman Germanich el batt completament larmada de lArmini, re di Cherusch, in de la bataja de Idistavis. Oninvasion de lIstria partida del Nòrich de la Pannònia lè respingiuda del Publi Sili, proconsul in Illiria.

                                               

Rosenberg

Rosenberg el pöl vìga chèsti significàcc: Rosenberg, cümü todèsch del circondàre de Ostalbkreis, endèl stat federàl del Baden-Württemberg. Rosenberg, cümü todèsch del circondàre de Neckar-Odenwald, endèl stat federàl del Baden-Württemberg.

                                               

San Cassan

San Cassan l pö avègh i significaa chi de suta: San Cassan San Cassano, frazion del comun de Indun. San Cassan San Cassiano, frazion del comun de Prada.

                                               

1556

31 07 - Roma: ol Sant Ignasio de Loyola, sant de la Céza Catòlega e fondadùr de la Compagnéa de Gezü, cioè del Ùrden di Gezüìcc. Ün an indré / Ün an inàcc Mudel:Calendari00

                                               

1491

25 de Noèmber - Granada Andalusia: l comènsa lasédio de Granada che l porterà la fì del règn de Granada, löltem règn musülmà in de la Penísula Ibérica.

                                               

Sardegnoeu

                                               

1306

                                               

Cambra di Deputaa

Cambra di Deputaa l pö avègh i significaa chi de suta: In pussee Pajes la cambra bassa a lè ciamada Cambra di Deputaa: Cambra di Deputaa – Italia. Cambra di Deputaa – Cile. Cambra di Deputaa – Egitt. Cambra di Deputaa – Romania. Cambra di Deputaa ...

                                               

Andora

Andora a l pöl ìga chès-ce significàcc: Principàt de Andòra, Principàt tra Fransa e Spagna. Andòra, cümü de la pruinsa de Savona. Andorra la Vella, la capital del Principaa dAndora.

                                               

La Frette

La Frette el pöl vìga chèsti significàcc: La Frette, cümü del dipartimènt de lIsère, en Francia. La Frette, cümü del dipartimènt de Saône-et-Loire, en Francia.

                                               

Châtenay

Châtenay el pöl vìga chèsti significàcc: Châtenay, cümü del dipartimènt de lIsère, en Francia. Châtenay, cümü del dipartimènt de la Saône-et-Loire, en Francia. Châtenay, cümü del dipartimènt de lEure-et-Loir, en Francia. Châtenay, cümü del dipart ...

                                               

1426

15 03 - La nòit dal 15 03 al sa prudüiss un teratrémul cunt epicentru intra Olot e Amer Catalunya, da degrée 8 in acordi la scala da Mercalli, chal destrüiss i trii quaart da la vila dAmer. Cheest teratrémul al sa reprudüiss ul 15 05, a cunseguen ...

                                               

Winklarn

Winklarn el pöl vìga chèsti significàcc: Winklarn, cümü todèsch del circondàre de Schwandorf, endèl stat federàl de la Baviera. Winklarn, cümü de la Bassa Austria.

                                               

Weiding

Weiding el pöl vìga chèsti significàcc: Weiding, cümü todèsch del circondàre de Schwandorf, endèl stat federàl de la Baviera. Weiding, cümü todèsch del circondàre de Cham, endèl stat federàl de la Baviera.

                                               

Bully

Bully el pöl vìga chèsti significàcc: Bully, cümü del Seine-Maritime Dipartiment de la Seine-Maritime, en Francia. Bully, cümü del Dipartiment de la Loira, en Francia. Bully, cümü del Dipartiment del Rodano, en Francia.

                                               

Wald

Wald el pöl vìga chèsti significàcc: Wald am Schoberpaß, cümü autrìaco del Steiermark. Wald, cümü todèsch del circondàre de Sigmaringen, Baden-Württemberg. Wald, cümü todèsch del circondàre de Ostallgäu, Baviera. Wald, cümü svìser del Cantù de Be ...

                                               

1462

15 06 - Chinon la Vall da la Lòira, Francja: Lluís XI de Francja ga signa ul trataa da Bajona. 12 02 - Calaf lAnoia: i sa revölta cuntra i auturitaa. 21 05 - Saragossa lAragó: Joan II ga signa ul trataa da Bajona. 9 05 - Baiona Lapurdi, al Paees ...

                                               

382

La scumenza la tradüzziun Vülgada da la Bíbia, la plüü famusa in latín. Limperaduur Teudosi al signa la paas cuj visigott, ch’i sinstala al süüt dal Danübi.

                                               

Ghitarista

La ghitara lè un istrüment bel versatil, e donca l ghitarista l pö vegh di mansión diferent a seconda di cas. Int un grüp müsical l pö sunà sia lacumpagnament ritmich che la ghitara sulista. Un ghitarista l pö plücà i cord con i óng o sunàj cun l ...

                                               

Bassista

L bassista lè quel müsegh chel sona l bass, sia eletrich che acüstich. La parola di volt lè druvaa anca per indicà quij chi sonen l cuntrabbass, specialment int i cuntest jazz, rock o pop. De solit int la müsega classega se dröva la parola cuntra ...

                                               

Staufen

                                               

Sava

                                               

Pompignan

Pompignan el pöl vìga chèsti significàcc: Pompignan, cümü del Dipartiment del Gard, en Francia. Pompignan, cümü del Dipartiment de Tarn-et-Garonne, en Francia.

                                               

Monteils

Monteils el pöl vìga chèsti significàcc: Monteils, lè n cümü del Dipartiment del Tarn-et-Garonne, en Francia. Monteils, lè n cümü del Dipartiment de lAveyron, en Francia. Monteils, lè n cümü del Dipartiment del Gard, en Francia.

                                               

Maubec

Maubec el pöl vìga chèsti significàcc: Maubec, cümü del dipartimènt de lIsère, en Francia. Maubec, cümü del dipartimènt de Tarn-et-Garonne, en Francia. Maubec, cümü del dipartimènt de la Vaucluse, en Francia.

                                               

Teresina

Teresina a l pöl ìga chès-ce significàcc: Teresina lè ü nòm de dòna, ol diminutìf de Teresa. Teresina o Telesina lè ü zóch de carte de la famèa del poker. Teresina, lè öna sità del Brazìl.

                                               

Toscan

                                               

Pichichi

Pichichi a l pöl ìga chès-ce significàcc: Rafael Moreno Aranzadi, suernominàt Pichichi, zögadùr de fùbal del Athletic Club de Bilbao che là zögàt tra l 1911 e l 1921 e che là dacc ol nòm al Trofeo Pichichi. Trofeo Pichichi, prémio che l vè dacc ò ...

                                               

Gera

Gera el pöl vìga chèsti significàcc: Gera: cità de la Türingia, Germania. Gera Lario, cumün de la Pruvincia de Com. Gera: el material. Gera Gerra, fraziun del cumün de Gambarogn, in del Cantun Tisin. Gera dAda, teritori de la Lumbardia. Gera fraz ...

                                               

Le Castellet

Le Castellet el pöl vìga chèsti significàcc: Le Castellet, lè n cümü del Dipartiment del Var, en Francia. Le Castellet, lè n cümü del Dipartiment de le Alp de Alta Provènsa, en Francia.

                                               

Saint-Julien

Saint-Julien el pöl vìga chèsti significàcc: Saint-Julien, lè n cümü del Dipartiment del Var, en Francia. Saint-Julien, lè n cümü del Dipartiment del Ròdano, en Francia. Saint-Julien, lè n cümü del Dipartiment de la Côte-dOr, en Francia. Saint-Ju ...

                                               

Moussac

Moussac el pöl vìga chèsti significàcc: Moussac, lè n cümü del Dipartiment del Gard, en Francia. Moussac, lè n cümü del Dipartiment de la Vienne, en Francia.

                                               

Lech

Lech el pöl vìga chèsti significàcc: Lech, frassiun del cumün de Onsernon, Svissera. Lech, cumün del Vorarlberg. Lech, citaa de la Lombardìa. Lech, fiüm che l cunflüiss in del Danübi.

                                               

630

                                               

680

                                               

620

                                               

1012

Dizionario

Traduzione
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →